Środki kiszące BIO-SIL

Środki kiszące do zakiszania traw, lucerny, GPS, LKS, CCM, kukurydzy i młóta browarnianego

Bakterie kwasu mlekowego BIO-SIL® są przeznaczone do zakiszania traw, lucerny, GPS, LKS, CCM, kukurydzy i młóta browarnianego. Składają się z wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum.

Środki kiszące BIO-SIL

Preparat inicjuje szybkie obniżenie wartości pH, zwiększenie zawartości kwasu mlekowego i silną redukcję kwasu octowego. BIO-SIL® zmniejsza także nagrzewanie się kiszonki podczas procesu fermentacji, co oznacza mniejsze ubytki substancji odżywczych i większą stabilność magazynowanej kiszonki.

Skontaktuj się z nami

wyślij zapytanie

Preparat BIO-SIL® jest łatwy i prosty w użyciu, wystarczy rozpuścić go w wodzie bezpośrednio przed zaaplikowaniem na zakiszany materiał.

 

Produkt dostępny jest w opakowaniu:

  • 100 g (opakowanie aluminiowe) na ok. 100 ton kiszonki.

Skontaktuj się z nami

Budowa wizerunku w sieci: widoczni
Widoczni